Persbericht overname Argina Technics

Gimv-participatie Brakel versterkt zijn divisie brandveiligheid met het Belgische Argina Technics.

Midden december kondigde Gimv aan dat het naast het bestaande managementteam een meerderheidsbelang verwierf in de Europese speler Brakel (www.brakel.com). De onderneming is al bijna 40 jaar marktleider in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van high-end oplossingen voor en onderhoud op glazen daglichtconstructies (bv. glazen daken en lichtstraten), ventilatie- (bv. uitzetramen, kleppenventilatoren), en brandveiligheidsystemen (bv. branddetectie, installaties voor rook- en warmteafvoer) in commerciële en industriële gebouwen.

Vandaag wordt de verdere internationale groeiambitie doorgezet met de overname van Argina Technics (www.argina.com), een Belgisch ontwerper en producent van installaties voor branddetectie, gasdetectie en toegangscontrole voor de zakelijke markt. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook camerabewakings- en alarmsystemen. Argina Technics, opgericht in 1980 en gevestigd in Sint-Niklaas (België), is er de afgelopen jaren in geslaagd een aanzienlijk marktaandeel te veroveren in de Benelux. Belangrijke succesfactoren daarbij zijn het gespecialiseerde karakter van het bedrijf, een eigen R&D-team en zeer korte en directe communicatielijnen met de klant. Enkele meer bekende referenties van Argina Technics zijn de Ghelamco-Arena (Gent), Hotel La Réserve (Knokke), Vaartkom Waterview (Leuven), Parktoren (Antwerpen), Europese School (Laken), Vlerick Management School (Gent), Tour en Taxis (Brussel), DP World/Antwerp Gateway (Antwerpen), het Jubelparkmuseum (Brussel) of de Evenementenhal Paleis 12 Expo (Brussel).

De acquisitie van Argina Technics versterkt de divisie brandveiligheid van Brakel en past perfect binnen de strategie om - naast het uitgroeien tot een one-stop-shop met high-end producten/systemen - verder te internationaliseren en te groeien op het vlak van onderhoud & diensten. Argina Technics zal voortaan worden geleid door Koen De Maeght, actueel Managing Director van Brakel Aero België.

Gecombineerd tekenen Brakel en Argina Technics voor meer dan EUR 70 miljoen omzet en ruim 350 werknemers.

"Argina Technics is een uniek bedrijf dat zich onderscheidt door een sterke bedrijfscultuur en kwaliteitsproducten die perfect aansluiten bij onze visie ‘Licht en Lucht voor Veiligheid en Comfort’. Met Argina Technics verbreden we onze scope in brandveiligheid, vooral inzake branddetectie en service en onderhoud in de Benelux," aldus Ton van Gerwen, CEO Brakel.

Rombout Poos, Principal binnen het Sustainable Cities platform van Gimv: "Met de overname van Argina verstevigt Brakel haar positie in de Benelux markt op het gebied van brandveiligheid. Vol enthousiasme ondersteunen wij Brakel in haar groeiplannen."

OVER GIMV

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met meer dan drie decennia ervaring in private equity en venture capital. Het bedrijf is genoteerd op Euronext Brussel. Gimv beheert ongeveer 1,8 miljard EUR (inclusief co-investeringspartnerships) aan investeringen in ~50 portefeuillebedrijven.

Als erkend marktleider in geselecteerde investeringsplatformen identificeert Gimv ondernemende en innoverende bedrijven met een groot groeipotentieel en begeleidt ze in hun transformatie tot marktleiders. De vier investeringsplatformen zijn: Connected Consumer, Health & Care, Smart Industries en Sustainable Cities. Elk van deze platformen werkt met een bekwaam en toegewijd team in de thuismarkt van Gimv (Benelux, Frankrijk en Duitsland) en kan rekenen op een uitgebreid internationaal netwerk van deskundigen.

Meer informatie over Gimv vindt u op www.gimv.com.